Sockerpasta

  • Används för att täcka tårtor. Kan även användas till att göra enklare dekorationer som blommor och figurer.
  • Tårtor som täcks med lock av sockerpasta spacklas först med smörkräm eller chokladganache. Grädde gör att sockerpastan kan smälta och passar bättre med marsipan.
  • Knådas väl! innan den kavlas ut vid täckning av tårtor, detta gör att pastan blir smidigare och minskar risk för sprickor mm. Använd florsocker under pastan för att förhindra att den fastnar i underlaget. Var dock mycket sparsam med florsocker eftersom det kan göra att pastan torkar och spricker lättare.
  • Pasta som blir över förvaras lufttätt i plastpåse.

SOCKERPASTA

Modellerings pasta

  • Används för modellering av figurer och enklare obundna blommor. Pastan torkar, blir stabil och håller formen. Finns som färdig produkt eller så gör du den själv genom att knåda in CMC (1 tsk till 250 g sockerpasta).
  •  Modelleringspasta torkar snabbt. Se till att använda en liten bit i taget och lägga pasta du inte använder i plastpåse under tiden.

Flower/Gum paste

  • Används till sockerblommor som binds på tråd. Kan även användas till tex kläder på skulpterade figurer då de skall kavlas väldigt tunt.
  • Flowerpaste är mycket elastisk och går att kavla otroligt tunt

MODELLERINGS / BLOMPASTA

.